4 nasveti za učenje Azure-a

by Rok Bermež 9. January 2018 09:58

V tem letnem času se mnogi soočamo z novoletnimi resolucijami in ena izmed njih je lahko pobližje spoznavanje Azure oblaka. Ker gre v tem primeru za izredno široko področje gre bolj za potovanje, kot za destinacijo, ki pa ima vseeno lahko neko skupno štartno točko. Tako bomo obdelali nekaj splošnih zastonjskih virov, ki pokrijejo temeljna znanja in nudijo odličen začetek:

1. clip_image002Pridobite in preberite brezplačno e-knjigo - Developer’s Guide to Microsoft Azure, Second Edition
Ta e-knjiga je na voljo na spletnem naslovu https://azure.microsoft.com/en-us/campaigns/developer-guide/ in vsebuje le približno 50 strani, vendar ponuja hiter tehnični pregled tega, kar je v Azure oblaku namenjeno razvijalcem (in jo je tudi napisal razvijalec). Ko boste v 6. poglavju pripravljeni preizkusiti zadeve v praksi pa boste morali preiti na naslednji korak spodaj.

2. Ustvarite brezplačen račun
Proces sicer res za potrebe preverjanja identitete zahteva kreditno kartico, vendar obstaja veliko brezplačnih storitev, ki jih lahko uporabljate tudi po poteku 30-dnevnega Azure Free testiranja v katerem lahko porabite 200 dolarjev. Ko se prijavite za preskus, je omejitev porabe privzeto vklopljena. Omejitev porabe je 0 evrov, kar pomeni da vam ne bodo trgali sredstev iz kreditne kartice, temveč bodo ugasnili storitve. Lahko pa si nastavite obračunska opozorila za spremljanje porabe in prikažete razpredelnico porabe in predvideno razpredelnico za naročnino na svojo nadzorno ploščo.

3. Izberite svoj projekt
Napredovali boste napredovali, če imate projekt, ki ga lahko pripeljete do oblaka. Morda imate aplikacijo za hobi, ki ste jo ustvarili za učenje druge tehnologije ali pa kar osebne spletne strani.
Če pa ste popolnoma brez ideja pa lahko pregledate demonstracijske Azure vzorcev ali na GitHubu poiščete primerno aplikacijo; na primer ToDoListAzure.

4. Izberite orodja za opravljanje
Odvisno od vaših osebnih preferenc za GUI ali ukazno vrstico, se lahko odločite za Azure portal ali pa Cloud Shell za delo z Azure oblakov.
Azure portal je spletni uporabniški vmesnik, ki omogoča upravljanje z skoraj vsem, kar je v Azure oblaku na voljo.
Azure Cloud Shell pa je druga možnost, ki jo lahko uporabljate brez namestitve z močjo in fleksibilnostjo uporabe bodisi Bash (splošno na voljo) ali PowerShell (v predogledu) ukazne vrstice.

Obilico uspehov pri spoznavanju te izredno obširne tematike.

Tags:

Azure | .Net

Add comment

Calendar

<<  September 2018  >>
MonTueWedThuFriSatSun
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
1234567

View posts in large calendar

Page List

Month List