Docker v Azurju

by Rok Bermež 10. April 2016 11:24

Ko je Microsoft prvič napovedal podporo za Docker na svoji oblačni Azure platformi, je bilo videti, zgolj kot podpora za samo še eno orodje upravljanja z containerji, namesto uporabe command line orodij, medtem ko smo čakali na vgrajeno podporo motorja Docker v naslednjo različico operacijskega sistema Windows Server.

Čeprav je Azure res temelji na operacijskem sistemu Windows Server, je odličen peskovnik za preizkušanje prototipov novih strežniških funkcij. Na primer, Azure CTO Mark Russinovich pravi, da je Azure za "ključni dejavnik, ki tesno sodeluje z ekipo Windows o zahtevah za v naslednjo različico operacijskega sistema Windows Server, saj bo Azure je glavna stranka."

Zato se je podpora zanj v zadnjih šestih mesecih bistveno povečala, od zgolj možnosti prižiga Docker virtualnih strojev na dodajanje vedno več in več podpore za upravljanje platform, kar jo naredi še precej bolj zanimivo za devops scenarije.

Oblačna storitev, kot je Azure, je odlična izbira za Docker, ker omogoča razvijalcem prenosljivost ter zmožnost gradnje nad zadevami, ki so jih naredili že drugi in tako precej hitrejši razvojni cikel. Čeprav je pri besedi devops po navadi, največji poudarek je bil na ops strani, je Docker edinstven ker bistveno spreminja produktivnost razvijalca, ker z združitvijo aplikacije z potrebno infrastrukturo za njeno delovanje končno reši standardni »deluje na mojem računalniku« glavobol tako da se lahko osredotočijo na optimizacijo prave infrastrukture za aplikacije ter vejo, da deluje in da imajo prenosljivost. "

Lažja uporaba Docker containerjev in boljša integracija z ostalimi Azure storitvami pomeni, da lahko dobite prednosti devopsa brez večjih notranjih sprememb.

Pri devops je del sprememb ponavadi tudi velika organizacijska sprememba. Velika stvar tega modela pa je, da loči aplikacije iz omejitev infrastrukture. Tako lahko spremenite svoj organizacijsko strukturo - vendar ga pa to ni nujno potrebno.

Več pa si lahko preberete na https://azure.microsoft.com/en-us/documentation/articles/virtual-machines-linux-dockerextension/.

clip_image002

Tags:

Web | Azure

Add comment

Calendar

<<  September 2018  >>
MonTueWedThuFriSatSun
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
1234567

View posts in large calendar

Page List

Month List