Windows Azure Active Directory

by Rok Bermež 22. January 2014 15:45

Windows Azure Active Directory (WAAD) je celovita rešitev za upravljanje identitet in dostopa, gostovana v oblaku. Združuje bistvene storitve imenika, napredno upravljanje z identiteto, varnostjo in dostopa aplikacij ter razvijalcem tako ponuja dostopno platformo za zagotavljanje nadzora dostopa do njihovih aplikacij, ki temelji na centralizirani politiki in pravilih.

Uporabimo ga lahko za:

·         Urejanje uporabniških računov preko portala za upravljanje Windows Azure-a, na istem mestu kot upravljanje uporabniških dostopov do Windows Azure-a in drugih Microsoftovih spletnih storitev, kot so na primer Microsoft Office 365 in ogromno drugih, z Microsoftom nepovezanih SaaS aplikacij, ki jih vaša organizacija lahko že uporablja.

·         Razširitev svojega lokalnega aktivnega imenika v oblak, tako da se lahko uporabniki avtenticirajo v aplikacije, ki tečejo v oblaku, na enak način, kot ga uporabljajo v podjetju. Uporabniški podatki se lahko samodejno sinhronizirajo v WAAD z uporabo brezplačnega orodja DirSync. Avtentikacija se izvede bodisi prek Federacije ali pa sinhronizacije gesel.

·         Celovito izkušnjo 'enotne prijave' (Single-SignOn) v vse Microsoftove online storitve ter stotine priljubljenih ne Microsoftovih aplikacij. Končni uporabniki lahko hitro in učinkovito zaganjajo svoje aplikacije iz personalizirane spletne dostopne plošče – Access Panel (http://technet.microsoft.com/en-us/library/dn308586.aspx).

·         Omogočanje več-faktorske avtentikacije (Multi-Factor Authentication) za Windows Azure AD uporabnike bistveno prispeva k izboljšanju zaščite do več sto oblačnih storitev in aplikacij. Priročne možnosti za preverjanje pristnosti so mobilne aplikacije, telefonski klici, in SMS sporočila.

·         Razvijalcem ponuja učinkovit način za Integracijo upravljanja z integritetami v aplikacijah s centraliziranim mehanizmom za avtentikacijo in avtorizacijo, s pomočjo identitet, gostovanih v WAADu ali pa družabnih loginih, kot na primer Microsoft, Facebook, Yahoo! ali Google račun. Prav tako so s pomočjo Graph APIja omogočene poizvedbe po podatkih, shranjenih v aktivnem imeniku.

 

Windows Azure Active Directory PremiumPREVIEW

Za podjetja z zahtevnejšimi potrebami pa je na voljo Windows Active Directory Premium, ki je trenutno v predogledu in še poveča nabor funkcionalnosti.

·         V svoji prvi fazi Windows Azure Active Directory Premium ponuja:

·         Uporabnik lahko sam zamenja svoje geslo

·         Skupinsko provizioniranje in upravljanje za SaaS aplikacije

·         Boljši ‘branding’

·         Varnostna poročila

Storitev Windows Azure Active Directory Premium bo še naprej rasla in skrbela za novo identiteto in nove zahteve za upravljanje  z dostopi  v dobi oblaka.

Tags:

.Net | Azure

Comments are closed

Calendar

<<  September 2018  >>
MonTueWedThuFriSatSun
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
1234567

View posts in large calendar

Page List

Month List