Microsoft Teams – kako se povezati na Google Analytics

Microsoft Teams je aplikacija, ki počasi nadomešča Skype for Business. Uporabnikom omogoča avdio in video klice, konferenčne klice, organizacijo sestankov, odlično integracijo z Outlookovim koledarjem in še bi lahko naštevali. Poleg vseh omenjenih funkcionalnosti, ki jih omogoča tudi Skype for Business, je Teams odlična aplikacijo za timsko delo – uporabniki lahko ustvarjajo ekipe, ki so običajno skupina ljudi, ki stremi k nekemu skupnemu cilju (oddelek, projektna skupina …), te ekipe pa lahko naprej razdelijo še na kanale, ki so običajno namenjeni tematskim diskusijam.

Ena od odlik Microsoft Teamsov je sposobnost pridobivanja podatkov iz različnih virov v specifičen kanal. Na ta način lahko uporabnikom olajšamo delo, saj ne rabijo brskati za podatki po različnih koncih in na ta način izgubljati časa, saj imajo vse na enem mestu. Eden od takih virov je Google Analytics.

Da v enega od kanalov uvozimo Google Analytics poročilo o prometu na kateri od naših spletnih strani, kliknemo na 3 pikice poleg imena kanala, v katerega želimo poročilo uvoziti in izberemo Priključki (Connectors).

S pomočjo polja za iskanje v zgornjem levem kotu okna, ki se pojavi, poiščemo Google Analytics in kliknemo Dodaj (Add), v naslednjem koraku pa Namesti (Install). Ko se priključek namesti, kliknemo Configure.

V naslednjem pogovornem oknu izberemo ali dodamo Google račun, ki ga želimo uporabljati za ta priključek. Ko izberemo račun, poiščemo razdelek Properties, v katerem bomo lahko izbrali spletno stran (ali več strani), za katero želimo uvažati statistiko obiska. Pod Frequency pa izberemo kako pogosto želimo, da se poročila v kanal uvažajo samodejno.

Ko vse nastavimo, kliknemo Save in zapremo vsa druga pogovorna okna. Microsoft Teams bi morali v ustrezen kanal do sedaj že uvoziti poročilo z Google Analytics. Glede na nastavljeno pogostost, bomo poročila v ta kanal dobivali samodejno na dnevni, tedenski ali mesečni bazi.

Če si kadarkoli premislimo, lahko zopet kliknemo na tiste 3 pikice poleg imena kanala, izberemo meni za priključke in glede na želje in potrebe spremenimo nastavitve Google Analytics.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja